levensgilde balans rust herstel levenskunst about me

Naomi | het Levens Gilde

 Naomi; "Ik ben ervan overtuigd dat wij allemaal, op onze eigen manier, experts zijn in de kunst van het leven. En ik hoop dat ik met het Levens Gilde een platform mag bieden aan iedereen die daaraan wil werken, dat wil delen en daarin wil groeien."

about me fysiotherapie zelfzorg
about me herstel balans rust
about me levens gilde yin yoga
about me levens gilde zelfzorg herstel

Nadat ik afstudeerde en aan het werk ging als fysiotherapeut merkte in al snel dat ik het lastig vond om fysieke klachten los te zien van hoe mijn klanten er mentaal en/of emotioneel aan toe zijn. Al snel ontwikkelde ik de behoefte om net dat stapje verder te gaan in mijn benadering en die twee zaken te betrekken in mijn gesprekken met klanten en de benadering van klachten. Dit schept praktisch direct een band van vertrouwen en openheid tussen behandelaar en klant, maar bied ook een basis voor het ontwikkelen van gedragsverandering. Volgens mij is dat bij zowel fysieke als mentale klachten toch het begin van herstel. Want in bijna alle gevallen gaat het om aangeleerde patronen die in de weg staan van verbetering. 

Toen ik yin yoga ging studeren aan de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam leerde ik nog meer handelen volgens dat holistische beeld. Het zorgde ervoor dat de behoefte om vanuit dat beeld mensen te helpen verder groeide. Binnen de klassieke fysiotherapie is daar echter niet altijd ruimte voor. En ontwikkelingen in de zorg-sector hebben ertoe geleid dat ik besloot een andere weg in te slaan. Ik ben natuurlijk fysiotherapeut maar ik wil mensen helpen vanuit het standpunt dat ze meer zijn dan alleen hun fysieke lichaam.


Vanuit dat gedachtegoed is het Levens Gilde ontstaan. Lang geleden waren 'gildes' verenigingen van mensen met bepaalde expertise. Denk aan een wolweversgilde, een timmermansgilde of een bakkersgilde. Ik ben ervan overtuigd dat wij allemaal, op onze eigen manier, experts zijn in de kunst van het leven. En ik hoop dat ik met het Levens Gilde een platform mag bieden aan iedereen die daaraan wil werken, dat wil delen en daarin wil groeien. 

Mogen we leven als de lotus. Op ons best in troebel water. 

Want dat is wat we doen; we maken er allemaal naar ons eigen kunnen het beste van en ik wil je daarbij van harte ondersteunen. 

Hopelijk tot snel!