yin yoga twist training herstel balans

Hersteltraining

Ik werk vanuit de visie dat alles in ons lichaam invloed op elkaar heeft. Dus ongeacht met wat voor klachten je kampt; hersteltraining kan helpen. We kijken samen naar je begin situatie en bepalen vanaf daar welke aandachtspunten prioriteit hebben. Stap-voor-stap werken we toe naar herstel, meer balans en meer vitaliteit. Lees hieronder meer.

Mijn werkwijze

Hieronder kun je meer lezen over mijn manier van werken. 
We kunnen hierbij een pakket samenstellen dat voor jou van toepassing is, maar een intake is standaard het aanvangspunt van onze samenwerking.

Intake 

Created with Sketch.

Het startpunt van onze samenwerking is altijd de intake. Ik vind het belangrijk om het één en ander van je te weten voordat ik advies geef over wat je misschien zou kunnen ondersteunen in je herstel. Ik stel je vragen over je klachten, het ontstaan daarvan, het beloop tot nu toe en factoren van invloed die je hebt kunnen ontdekken. Daarnaast zullen we het hebben over je vaste gewoonten, je patronen, kortom; je gedrag ten aanzien van je klacht. Ik maak een bewegingsanalyse en vul dat zo nodig aan met testen of metingen om te bepalen wat ik wel, maar zeker ook wat ik je níet zal adviseren. Een intake duurt drie kwartier tot een uur en je ontvangt een verslag van de intake. Na de intake krijg je wat bedenktijd om na te denken over wat je het liefst wilt bereiken binnen mijn begeleiding. Daarna maken we een vervolgafspraak voor een adviesgesprek.

Advies

Created with Sketch.

Aan de hand van de intake kijken we samen naar de mogelijkheden en de volgorde waarin we de gevonden aandachtspunten het best kunnen benaderen. Afhankelijk van jou doelstelling bepalen we de stappen. Je kan hierbij denken aan doelen in het fysieke domein. Maar ook al kom je met een fysieke klacht, de kans bestaat dat ik je adviseer ook in de andere domeinen aan de slag te gaan. Zoals je al hebt kunnen lezen ben ik ervan overtuigd dat lichaam, geest en hart elkaar onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Als je daar niet op zit te wachten; zoek een fysiotherapeut bij je in de buurt of ga naar je huisarts. Nadat we samen hebben gekeken naar de vervolgstappen, kan het best wel voorkomen dat ik niet de aangewezen persoon ben om jou verder te begeleiden. Dan adviseer ik je, bijvoorbeeld, contact op te nemen met je huisarts voor een verwijzing of naar een andere behandelaar.  Ook van dit adviesgesprek ontvang je een verslag. En afhankelijk van wat het advies is kan je er voor kiezen om bij mij verder te gaan met de volgende stap, de begeleiding, of over te stappen naar een andere behandelaar. 

Hersteltraining

Created with Sketch.

Afhankelijk van jou keuze en mijn advies gaat onze samenwerking wellicht verder. Dat betekent dat ik je persoonlijk kan en ga begeleiden bij je herstel. Dit kan allerlei zaken inhouden; afhankelijk van jou klacht krijgt deze training vorm. Misschien gaan we bepaalde beweegpatronen doorbreken of herprogrammeren zodat je daarmee je klacht positief kan beinvloeden. Je zult dan zelf stevig aan de bak moeten, want het doorbreken van beweegpatronen is net zo lastig als het doorbreken van gedragspatronen. En die twee gaan wel vaak hand in hand, dus los van fysieke begeleiding zul je van mij ook regelmatig vragen of opdrachten krijgen over hoe je gedrag je klacht beinvloed en hoe we daar verandering in kunnen brengen (wellicht komt hier dan toch weer die 'andere behandelaar' om de hoek kijken).

Natuurlijk kun je je traject hierin inrichten alsof ik je personal trainer ben, dan zullen we elkaar vaker zien. Die keuze is volledig aan jou. Maar ik kan me ook voorstellen dat ik je enkele keren zie, je informatie en handvatten geef die je nodig hebt, waarna je zelfstandig - al dan niet onder begeleiding - verder gaat. Wellicht ga je naar een sportschool bij jou in de buurt om verder te trainen, of neem je mijn adviezen mee naar de pilates, yoga, of andere groepsles waar je al een deelnam. Dat juig ik ook ten zeerste toe - je zult hier zelf veel in moeten investeren om ingesleten beweeg- en gedragspatronen te doorbreken. En al zien wij elkaar iedere week een uur - dan blijven er nog 6 dagen en 23 uur in de week over om terug te zakken in je oude patronen. 

Ik kan je helpen - maar je moet vooral jezelf willen helpen. 

Dat ben je dubbel en dwars waard.

Kosten

Created with Sketch.

Intake op locatie                                      € 85,00 (excl. €0.19 per kilometer reiskosten)
Intake online*                                           € 65,00

Adviesgesprek op locatie                      € 65,00 (excl. €0.19 per kilometer reiskosten)
Adviesgesprek online*                           € 50,00

Training op locatie (per uur)                  € 65,00 (excl. €0.19 per kilometer reiskosten)
Training online*                                        € 50,00

Uitgebreide rapportage 
hersteltraining**                                      € 45,00 

* online sessies vinden plaats via Skype, je hebt hiervoor dus een computer, internet en een webcam nodig. Online sessies zijn mogelijk minder accuraat dan wanneer ik je persoonlijk kan zien, vooral het beoordelen van de bewegingsanalyse is per video-conference moeilijker.
** als je wat er binnen de begeleidingsessies besproken is op papier wilt hebben kan je dat natuurlijk zelf opschrijven. Als je dat liever door mij laat doen krijg je dat (zoals al je documenten) als een geanonimiseerde versie in PDF-formaat toegestuurd.

Meer informatie of een afspraak maken?